onsdag 29 augusti 2012

Insynsskydd

Zyprexan saktar verkligen ner mig, det blir inte fart på mig igen förrän framåt eftermiddagen när den börjar gå ur kroppen, antar jag. Men lite spring i benen har jag kvar. Kunde inte lägga gardinprojektet åt sidan utan köpte en mörkläggningsgardin som jag tänkt ha istället för rullgardin, eftersom ex-rullgardinen mörbultades svårt av vind och väder då jag envisas med att alltid ha fönstret på glänt. Sedan har jag ett par tunnare gardiner framför. Kanske bakvänt, men jag gillar det. Normalt skulle jag ha låtit den betydligt längre (och betydligt mer tekniske) Mannen sköta själva upphängningen, men han jobbar och jag kunde inte vänta, så balanserandes på en sängkant har jag fått upp dubbla gardiner.

Ja, och sedan åt vi lunch på strandrestaurangen. Jag gick dit, drygt en timme hemifrån, skönt med en promenad.

Nej fy f-n, hjärnan är rätt stekt. Lika bra att jag siktar mot sängen.

tisdag 28 augusti 2012

Inbromsning

Tog den handfull piller jag skulle igår kväll och sov elva timmar! Känner mig ärligt talat ganska neddrogad nu. Gick till Coop för att handla frallor och det var knappt att benen bar på hemvägen.

Samtidigt har jag någon sorts känsla av att min kropp är tacksam, att det började bli slitsamt med all anspänning.

Kanske behöver jag vila nu. (Fast min hjärna säger men, men, men, alla projekt är inte avklarade! Gardinen då, gardinstången, gardinstångsfästet, sortera alla smycken, baka bullar o.s.v. - ja ni ser, sådana där livsavgörande saker.)

Ögonen faller ihop. Duntäcket lockar. Jag får vila, det är okej.

måndag 27 augusti 2012

Zookex

Skumt. Plötsligt lyfte flygplanet igen. Dr C ringde så nu är det Zyprexa som gäller tills han ringer igen på torsdag. Plus det vanliga, sömnpiller o ångestdämpande (inte för att jag har ångest men då kan jag åtminstone sitta still på stolen ;)) The fabulous flying pharmacy strikes again.

Jag vill.
Jag vill.
Jag vill.
Jysk o Ikea o champagne o nätshoppa o ringa folk o sortera alla dvd:er i bokstavsordning.
Men jag ska bara ta det utsökt lugnt.

Sovnäste

Brukar inte köra så många hemma-hos-reportage (annat än hemma-hos-min-hjärna) men enbart för Jeanettes skull:


Ett stycke sovrum


Sånt man sover på

Det är ett pågående projekt. Bryr mig bara om inredning ca två ggr om året.

(Väggen med halvnakenbilderna får du dock inte se, Jeanettskan ;))




söndag 26 augusti 2012

Fruset

Jahaja. Flygplanet landade visst på en snötäckt bana när jag sov. Nu är jag bara trött och håglös, det är ett mirakel att jag orkade ge mig ut och handla mat. Har ätit ett paket halvfrusen blandad frukt, gott som glass.

Vill sova, sova, men ska försöka hålla mig uppe ett litet tag till så jag lägger mig i normal tid.

Tycker iaf fortfarande om mitt sovrum.

lördag 25 augusti 2012

Lyxhustru

Har inte röjt och städat något alls idag, så jag känner mig lat. Kan inte bestämma mig för vad nästa projekt ska bli. Det "viktigaste" dilemmat just nu är fönstret i sovrummet. De nya gardinerna är bruna men inte helt ogenomskinliga. Så här års duger de faktiskt helt okej, det är ju ändå mörkt när man lägger sig. Men till våren blir det kanske för knappt. Jag hade en mörk rullgardin men den var sönderblåst efter några år i ett fönster som står öppet oavsett väder och vind. Så frågan är a) ny rullgardin som kanske också blåser sönder b) ett extra par mörka gardiner bakom de andra c) persienner i mörkbrunt trä (bara för att jag tycker det är snyggt)

Observera nu: inget av detta är aktuellt förrän framåt vårdagjämningen. Men här sitter jag och googlar. När jag fastnar på saker vill jag att det ska hända nu nu nu. En konstig känsla av att missa något viktigt om jag inte genast ser till att ordna med vad det nu är.

Min impulskontroll är usel just nu, det ser t.o.m. jag själv. Whiskeyflaskan lockar trots att jag redan haft min månadsfest och trots alla medicinerna jag tar. Jag tänker knivar fast jag inte är olycklig alls. Men nej, jag ska inte. Räcker med att jag har tokshoppat idag. Det där gamla vanliga, 25% rabatt så man handlar, fast det skulle ju ha blivit billigare att inte handla alls. ;) Det värsta är att jag gillar det jag köpt och vill verkligen inte lämna tillbaka något. Ett par blanka svarta jeans, en svart plisserad blus och en vinröd fakeskinnjacka. Hade liknande jeans förut och använde dem flitigt tills de gick sönder, vilket jag tar som ett gott tecken, fast å andra sidan kanske det inte är ett gott tecken när kläder går sönder?

En affär som skulle flytta sålde ut byx/kjolgalgar jättebilligt, de är ursvåra att hitta tycker jag. Sådant där litet som man blir löjligt glad över.

Hade kunnat köpa mer. Hade kunnat köpa allt. Hela staden, hela universum. Känns det som. Jag älskar att kunna öppna garderoben och bestämma vem jag vill vara idag. Jag älskar mina nya kuddar och påslakan, jag menar jag njuter verkligen av att känna mig omgiven av färg, Mannen är en ängel som lät mig hållas och dessutom köpte dem åt mig.

Men nu är det snart slut med det. Från nästa månad är vi fattiga, Mannen går i pension. Så jag kommer glatt att få leva på de kläder och prylar jag redan har, vilken knappast är någon stor uppoffring, har mobil och dator som fungerar och garderoberna är välfyllda (understatement). Lär tyvärr bli färre turer till Sthlm och Gbg dock. Nåja, jag har bott i juniorsvit på Plaza (femstjärnigt i Gbg) två gånger så jag kan gott leva på minnena.

Har tagit nattmedicinerna och det känns så märkligt, jag är inte alls sugen på att sova men snart trillar ögonlocken ner. Ska bara ringa Mannen och säga godnatt.

(ja, och så får jag kanske stoppa undan kreditkorten :/ )

Doftmarkering

Små lätta moln
ser jag på min himmel
min himmel som är blå
... och orangerosa

Fast SMHI säger regnskurar frampå dagen. Jag har ett rosa paraply så det kan jag leva med.

Igår kväll sms:ade en kompis som var ledsen och ville ha sällskap, så jag hamnade där framför en film och en massa ätbart. Visserligen hade jag vindruvor och ananas, men det blev ett och annat smakprov på chipsen och chokladen också. ;) Kan man verkligen känna av aptitökning av en enda dos Zyprexa? Äh, det var säkert bara gammal hederlig glupskhet. Ofta tål jag neuroleptika bra, men den här kombinationen av en massa Abilify, Nozinan och Zyprexa får mig att sluddra när jag talar. Mannen sa "va?" hela dagen. Kanske ett tecken på att man lika bra ska hålla käften. ;)

Det känns skönt i det nygamla sovrummet. Brunt, svart, rött, lila, turkos, guld (fast vita väggar). Mannen vill alltid ha tv:n på när han sover så han får tillbringa natten annorstädes (betyder inte att vi inte kan göra annat än att sova tillsammans ;)) Med alla sammetskuddar kan jag sitta bekvämt med datorn i knäet. Visserligen går det på tvärs mot regeln att aldrig göra annat än att sova i sovrummet, men jag har läst och sett på tv och lekt med mobilen förr och tvärsomnat ändå, så det fixar sig nog.

Än så länge har jag inte kommit på projektet för dagen, annat än att köpa ett doftljus. Jag har inte använt doftljus på år, så jag vet inte riktigt varför det känns angeläget nu. Men skit samma, det är ingen stor investering. Bara ett himla meck med att välja sort, haha.

fredag 24 augusti 2012

Rens

Har röjt bland en massa djupt försummade hyllor i badrummet (varför är det så mycket lättare att ställa dit saker än att ta bort..?) En hel kasse skräp blev det.

Tänk om man hade denna ork och lust jämt!

Just nu rycker det i mig att ta itu med arbets-/gästrummet men det allra mesta som stör är Mannens grejer så jag får hålla mig på mattan för tillfället.

Det känns verkligen lustigt att vara stillsam utanpå och full av spring i benen inuti.

Halvdäckad

Är helt neddrogad, ser bokstavligen i kors. Äldsta sonen inviterade mig till en match WF, och jag kan knappt se bokstäverna. Men det var perfekt att han gjorde det för när telefonen plingade till vaknade jag, och jag skulle till tvättstugan sju.

Fast under medicindimmorna är jag fortfarande glad. :)

torsdag 23 augusti 2012

Compliance

Mannen sade "ring!" så jag ringde psykmottagningen. Syster I hade i måndags specifikt sagt att jag skulle ringa dit om läget inte var helt okej efter två dagar. Sjuksköterskan som svarade sa "varför ringer du hit?". Suck. Till slut lämnade hon iaf ett meddelande till Dr C, som ringde upp efter en stund.

Bort med en medicin, sänk en, sätt in en vid behov, ta tusen sömnpiller (ja, det känns så), pratas vid igen på måndag. Det känns bittert men jag ska följa råden. Hade jag bestämt själv utifrån någon sorts objektivt perspektiv så hade jag gjort just de ändringarna. Så när tvivlet på läkarna slår till får jag lita på mig själv.

Vi glömmer det dystra för en stund: min ärkesnälla man körde mig till Ikea och jag fick köpa påslakanen och gardinerna och kuddarna som jag ville ha. Det är ett galet ryck men jag kommer att älska min säng ännu mer nu. Något att komma ihåg är att alla tokinfall man får när man är lite speedad inte är dåliga. De kan vara det, de kan t.o.m. vara urusla. Men ibland får man till det. För ett par år sedan låg jag vaken i två nätter på psyk och möblerade om kök, hall och vardagsrum, bl.a. med Ikea-appen i mobilen och en bärbar. Lyckades genomföra det sedan (med stor hjälp från Mannen förstås som monterade allt, jag är en tjejtjej på det området). Det blev mycket bättre än innan.

Jag är så lugn på yttersta ytan nu, tror jag. Konstigt att känna sig skiktad som salt och sött vatten.

Morgonpasset

Röjde i sovrummet igår kväll. Vårt sovrum är det mindre rummet i vår trea, så en dubbelsäng tar i princip upp all plats. Går inte att gå runt den ens om man drar in mage, lår och tår, nu när tv:n hänger på väggen. Så i mitt hörn längst in mot fönstret har saker och ting ansamlats. En hög Ivar, några minibyråer och lådor. Och damm. Och diverse obskyra saker, som en uppsättning postgiroblanketter (ger en aning om hur gammal avskrädeshögen är).

Sedan kom kvällen och dags att svälja piller och sova, vilket jag faktiskt gjorde. Sju timmar är riktigt okej, även om min normal är nio, men jämfört med tre-fyra är det väldigt bra jobbat (ja då jobbade jag förstås liggande ner ;))

Fortsatte städa kl 05.14 och hittade märkliga målningar jag gjort. Annat "should it stay or should it go": hårtork, hårrullar av div. slag. Kommer jag någonsin ha långt hår igen? Högst icke-troligt. Uppblåsbar alien. Hmmm.

Nu väntar andra sidan sängen där jag också ockuperat golvet. En sjuhelsikes massa tidningar som jag garanterat aldrig kommer att läsa igen, med tanke på att jag bara orkade slöskumma dem första gången. Antagligen en eller annan påbörjad bok där under. Och så såg jag en garnände sticka ut.

Ikea är inte lagt på is. Alls.

(Jag lovade och svor i måndags att om uppvarvningen inte lagt sig efter ett par dagar skulle jag ringa mottagningen. Jag känner mig bra, men när jag ser vad jag skriver och jämför det jag gör nu med tidigare ryck så vet en del av mig att jag kanske mår lite för bra just nu. Men jag är ju så nöjd med att jag tar itu med saker (jag är mycket opedantisk, jo jag diskar och tvättar och torkar golv och så, men det där finliret och röjandet av gammalt är jag sämre på). Det känns genomunderligt om man ska medicinera bort initiativförmåga. Äh. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra.)

tisdag 21 augusti 2012

Begär

Har bökat runt i kemilådan. Är dämpad, men inuti känns det som kapplöpningshundar som bara väntar på startsignalen.

Mannen har köpt underbara stora rosalila rosor till mig som heter Cold Water. :) Om det är menat att jag ska ta en kalldusch vet jag dock icke. ;)

Plånboken ligger framme bredvid datorn, men bara för att jag skulle ladda på busskortet. Shoppingsajter är off limits, och igår lyckades jag med att enbart besöka Clas Ohlson för batterier och sedan passera alla de övriga affärerna på vägen utan att ens stanna och titta i skyltfönstren. Ikea gick på 225 kr, inom den allokerade summan.

Det är svårt. Allt jag ser är så vackert... Det fanns en kollektion på Ikea med textilier, lakan, kuddar, gardiner... lila, blått, rött, knallfärger, yviga mönster. Jag skulle kunna ha köpt allt. Det passar inte det minsta in hemma hos oss... är antagligen inte ens i min normala smak. Mannen skulle nog ha fått dåndimpen. Jag inser det, men ändå - vill ha. Fast jag någonstans vet att det är ett tokryck och jag skulle ångra mig järnet nästa vecka. Men just för stunden vill jag att allt ska vara nytt och skinande. Guld och sammet. Får försöka trösta mig med att jag har en ny hängare med krokar och en liten box där jag har mina skärp i stället för i en plastpåse, så ett myrsteg har uppnåtts på operation omdesign.

Och så inga fler resor till Ikea för tillfället.

Orden blir till sladdtrassel.

måndag 20 augusti 2012

Ruljans

Instruktioner: ta två Stesolid. Lägg dig ner och vila en lång stund. Ta det j-t lugnt, trögdjurslugnt. Inget socialt. Massa sömnpiller ikväll.

Facit: Åkte till Ikea (men lyckades med stor ansträngning enbart köpa det jag hade på listan så det fick plats i en stor blå Ikea-kasse och jag kunde bära hem det från bussen). Träffade Syster I som bannade mig lite och beordrade stillhet. Tog de lugnande och sov en halvtimme, häpp! Fixat lite lätt med det jag köpte på Ikea. Diskat. Tvättar tredje maskinen. Spelar WF samtidigt som jag ser på tv. Tycker att allt går så låååångsamt.

Men jag vet ju. Det börjar redan bli fragmenterat i skallen. Måste bromsa.

Ibland är jag en liten unge som gnäller över att inte få äta godis varje dag.

Och så ska jag nu låta datorn vara för ikväll, inte intressera mig för folks liv, inte läsa irriterande nyheter (inte nätshoppa :/ )

Dagens hatobjekt: myggbettet mitt på ryggen.

Slagsmål

Att slå på saker i reparationssyfte är faktiskt en riktigt användbar metod. Min digitala kökstimer ramlade i golvet och displayen blev konstig. Jag kastade den i golvet igen och det rättade till sig. :)

Koffeinkicken

Tredje natten med för lite sömn och igår kväll sa Mannen att det börjar märkas, och jag växlar mellan dåligt samvete för att jag går på tvärs mot vad jag borde göra, och att rycka på axlarna och gasa på. Tillräckligt mycket har hjärntvätten gått in för att det ska kännas besvärligt att gå till psyk idag och bekänna färg.

Men först ska jag till köpcentret och Ikea, leka med Leksvik och Bumerang och de andra barnen.

Gårdagen började med en 1,5 timmes promenad tillsammans med en kompis jag inte sett på ett tag. Trevligt sätt att umgås istället för över det eviga kaffet (okej, okej, Kaffeguden, inget ont menat). Vi pratade om droger. Jag har aldrig använt gatudroger och det är nog en himla tur för jag skulle säkert ha gillat vissa av dem farligt mycket. Ja, vi pratade om hundar och karlar och sånt också. :)

Äntligen blev det ett riktigt bad på eftermiddagen. Att vada upp till knäna i extremt långgrunt vatten som jag gjorde i lördags räknas inte helt. Nu åkte vi till favoritbeachen, en liten liten klippstrand med en smal smal brygga. Fast mitt havsbesök blev kort och intensivt, i princip doppade jag mig bara, det var säkert inte kallt för alla kommenterade hur varmt det var i vattnet, men jag är en kvalificerad badkruka, för mig är varmt = kroppstemperatur. Hade cyklopet med men det kändes inte lockande att snorkla och bli ännu kallare. Gjorde inget, det var skönt att bara sitta på klipporna och torka och njuta av lugnet och det omtalade perfekta vädret.

Attans, jag har druckit upp kaffet redan (se där Kaffeguden, jag dyrkar dig fortfarande). Ska jag verkligen göra mer? Jag brygger bara en mugg åt gången, kör presskaffe. Klockan är knappt ens fem på morgonen, det känns syndigt när en borde sova.

Äh.

söndag 19 augusti 2012

Citronsött

Operation uppvätskning pågår. Jag har äntligen insett att man alltid ska ha en kanna limevatten i kylen. Inte för att jag tror på att man ska dricka 7 liter om dagen (de flesta av jordens människor överlever ju på mycket mindre än så), men så här dagen efter - en hel del dagen efter - skadar det inte med ett par glas. Sedan glömde jag som så ofta bort att jag har larm i mobilen kl 8, så det blev en kort natt igen. Är för vaken nu för att somna om. Och även det tunna täcket är för varmt. Här är den sköna sommaren som jag har lovat dig. Tänk om jag skulle bada idag också?

Det slår sällan fel att det bästa vädret kommer precis innan skolavslutningen och efter skolstarten.

I natt laddade jag tydligen ner appen "Swedish birds quiz". Fick alla rätt på det lätta spelet, men det är inte så knepigt om man kan skilja kråka från råka. Väntar med att spela det svåra tills jag hunnit yvas tillräckligt. Vill jag känna mig som en übermensch tvingar jag Mannen att spela också, hans intressen ligger inte alls åt det ornitologiska hållet. Hämnd för att han slog mig i TP nyligen. Det ska aldrig hända igen!

Nu har jag fem par läsglasögon spridda över lägenheten, så jag aldrig ska behöva resa mig upp. ;)

Undrar om det finns någon "regel" för när man får börja tvätta på en söndagmorgon? Det är förvånande lite lyhört här så jag satsar på 9. Spillde kaffe på en klänning när jag skrattade. En bra anledning till fläckar.

Jag vet att jag babblar nu. Tankarna fladdrar lite så där vingligt som en harkrank. Här finns inga röda trådar. Fast jag har ett julrött nattlinne på mig.


Flyt

Floating... floating... floating... 02.20
(och detta är mitt 1234:e inlägg)

Beach2012

Jag sov bara drygt fyra timmar, sedan ägnade jag morgonen åt att spåna över viktiga saker som vilka krokar jag ska skaffa till sovrummet, behöver mer plats för alla impulsköpta kläder. ;) Och så flyttade jag en hemskt tung ärvd fullängdsspegel med smidesjärnsram tvärs över sängen, så jag har den där jag kan spegla mig i den (varför den hamnade i det hörn det hittills stått i är mig en gåta). Sedan försökte jag verkligen sova lite, det blev en kvart eller så...

En gammal vän kom ner från Götet och vi åt lunch på en uteservering, trevligt förutom att Friskis&Svettis körde ett gratispass alldeles intill så musikvolymen var gräslig. Det följdes av en Irish Coffee hemma, och därefter tre timmar på stranden. Första gången i år jag har legat ned i solen. Och badat. Någon ambitiös familj tog med ett partytält och hade barnkalas där på stranden, ballonger och allt.

Kvällen har avrundats med champagne och en riktigt, riktigt usel film. Inte ens en B-, utan C- eller möjligen D-. Skrattar sällan så mycket åt komedier ens. Vi har just upptäckt SF-anytime-appen i vår tv så det är extra lätt gjort att hyra en film. Ibland bra... ibland mindre bra...

Så nu är jag glad och full och fast klockan är två inte alls intresserad av att gå och lägga mig, som jag borde... (men på måndag drar jag till Ikea och köper hängare!) (eller ClasOhlson om jag har ändrat mig)

fredag 17 augusti 2012

Rent

Sov 12 timmar och känner mig lätt desorienterad. Glad på ytan, ångest virvlar som dimma under. Men det är bara att kämpa på. Idag blir det stortvätt i tvättstugan. Förutom att ha tvättmaskin i lägenheten så finns det en tvättstuga för tyngre tvätt. Lyx. Vi är sådana som manglar lakan. :) Har skjutit på det för länge så nu finns det knappt några rena sängkläder kvar. Såg påslakan jag gillade på Åhléns. De kostade 800 kr, haha. Vi klarar oss på det vi har, bara jag får ändan ur vagnen och bokar tvättid. Dessutom är tvättiderna väldigt generösa, 7-14 och 14-22, så man hinner verkligen med en stortvätt.

En vän kommer och hälsar på imorgon. Hoppas jag orkar.

torsdag 16 augusti 2012

Memory

Lite om självmord


Svarar på kommentarer för att skingra tankarna i tio minuter. Gårdagen blev totalt fel. När jag kom till Malmö och såg hotellet jag tänkte skulle bli min slutstation för 1,5 år sedan, då sköljde ångesten över mig. Minnesbilder i ett sammelsurium. Vandrade runt lite. Gick in på Granit men de hade ingen sådan tygväska som jag vill ha, fast kanske de hade det och jag bara inte såg det i min dimma. På Tigr sålde de rep och hobbyknivar. Då satte jag mig på nästa tåg hem. Blev en Stesolideftermiddag och sömnpiller. Har samlat mig utåt idag men inuti bränns det. Ska till Dr C om några minuter. Vill bo i grottan.

onsdag 15 augusti 2012

Språkfascisten

Retar mig på när jag retar mig på andras stavning. Särskilt ironiskt som lamotriginet gör mig halvdyslektisk själv. Och de flesta som har svårt att stava gör det ju inte för att jävlas, utan för att det kan vara svårt! Oftast förstår man ändå, så who cares? Jag, uppenbarligen. Löjligt.

Ägg

Jag brukar vakna till någon gång i vargtimmen. Allt vatten man dricker vid litiumbehandling gör sitt till. Oftast somnar jag om igen. Är jag lite speedad går jag upp och älskar världen. Är min psykologiska färg kolmörk ligger jag och ångestar. Någon gång ibland är jag bara vaken. I natt var det så. Halv fem och ögonen gick inte att sluta igen. Jag lider inte av det.

Igår gjorde jag inte ett skapandes grand förutom en strandpromenad, det var allt jag orkade. Men det är sista dagen idag på sommarkortet på kollektivtrafiken och jag tror jag åker till Malmö. Lite som när man handlar på sig en extra kartong ägg bara för att det är extrapris. Är nästan pank och har en massa räkningar i slutet av månaden så det blir väl inget resa av på ett tag sedan.

Ska bara tvätta lite först. Jag älskar att ha tvättmaskin.

tisdag 14 augusti 2012

Rörelsemoment

Först frisören igår, blev nöjd. Sedan raka vägen till närmaste staden för att träffa en helmysig vän. Så det var en bra dag. Men som vanligt blev jag utmattad och fick en massa ångest på kvällen. Är verkligen trött på detta. Hursomhelst, får försöka tänka på det som ändå var bra. Är rätt snyggt blond nu och fick trevlig gemenskap. Det är inte illa.

Provgick ett par skyhöga klackar som jag köpt jättebilligt, bara för att jag tycker det är kul ibland, lyckades t.o.m. manövrera kullerstensgator, haha. Fast jag hade med ett par ballerinaskor som jag tog på till slut, fick lite kramp i vadmusklerna. Nu tycker jag inte helt om ballerinaskor, de är för platta egentligen. Liksom converse. Trista tantskor med 3 cm klack är bäst, om ryggen får välja, vilket den inte alltid får.

Gjorde slag i saken nyss och anmälde mig till en kurs på Friskis. Nio gånger då man testar olika sorts träning. Av och till har jag jympat under åren, men knappt något alls på ett par år, det tar emot när man blivit tjock som en barbapappa (vilket är lite ironiskt med tanke på att då behöver man det verkligen, men känslan är jobbig). Nu måste bara något hända. Tänker att om jag går en organiserad kurs med lite grupptryck så kanske det blir ändring. Håll tummarna!

Satt inte vid datorn igår och tror inte jag orkar med så mycket av det idag heller. Låta hjärnan svalna.

torsdag 9 augusti 2012

Insulinresistens

Fick återigen häromdagen den där liknelsen med diabetes. "Du behöver dina mediciner som en diabetiker behöver insulin." Men det finns en springande punkt: diabetes är inte ett dugg kul. Visst slarvar folk ibland ändå med sin diabetesbehandling för att det är så trist att följa dietregler och ta mediciner, men diabetes i sig - totalt oattraktivt.

Mina hypomanier är fantastiskt roliga, till en viss gräns. Att ha fått se världen sådan, färgsprakande, lysande, är en gåva.

Och ja, jag vet att jag jagar en hägring. Bara några få dagar och sedan avgrunden i sikte igen.

Men att tro att det skulle vara lätt för mig att ge upp topparna, även om det kanske är det mest rationella...

Det här är ingen tyck-synd-om-begäran. Jag har både fått vara i himlen och i helvetet, så det jämnar väl ut sig i längden.

Mos

Det blev lite tröttsammare än väntat. Tre timmar, varav en och en halv i restid, mer än nog när huvudet snurrar. Nu blir det halvslött tittande på OS i soffan. Laga mat har jag också föresatt mig, men det får bli om en timme när jag samlat och klistrat ihop skärvorna.

Väldigt tydlig skyltning kan göra mig förvirrad. På tåget står destinationen både utanpå och inuti med relativt stora bokstäver. Varje gång får jag för ett ögonblick för mig att jag läser fel. Knäppt.

Dagsformen

406 sidvisningar från Ryssland denna månad. Spännande. Måste vara någon sorts spamförsök, fast inget har gått igenom hittills så jag tänker inte sätta på den jobbiga ordverifieringen just nu. Ett besök från Lettland också.

Jag känner släktskap med vädret. Nyss en hagelstorm, nu skiner solen.

Vill ut ur huset men inte i sällskap. Kanske en tripp till närmaste staden. Har ju sommarkort att åka på. Bara gå omkring, se andra hus, slappna av. Trots att jag är så löjligt överkänslig så tål jag stadsmiljöer, bara jag får vara ensam. Tillsammans med andra blir jag stressad.

Kanske lägga sig en stund igen ändå... trött kropp, trött knopp, som så ofta när jag vaknat av alarmet och inte sovit till ett naturligt uppvaknande.

onsdag 8 augusti 2012

Fågelfiskochmittemellan

Har legat lite lågt några dagar. Först var jag uppe i varv efter Göteborg och blev hutad åt (snällt) av Syster C, så jag skötte mig rätt bra, tog en massa sömnpiller, lät bli att träffa folk och shoppa och städa garderober och skriva en massa på nätet, stannade bara hemma framför tv:n och toktvingade mig själv att lugna ner mig. Ja, sedan blev jag förstås låg några dagar och hade inte lust med någonting, fast det var ändå någorlunda hanterbart, det är sällan jag blir så där galet deprimerad nuförtiden. Och jag känner inte av vanföreställningarna nu heller. Sedan återstår att se om det går att medicinera bort ännu mer av svängningarna. Jag tar ett kemiskt steg i taget, höjer, sänker.

Idag har jag klättrat upp till neutralläge igen, orkade fika med en kompis och äta gräddtårta med jordgubbar. En och en halv timme klarade jag av, det är riktigt bra. Laddar inför att luncha med en annan vän på måndag, behöver lite ansikte-mot-ansikte-interaktion också och inte bara nätet.

Men är trött nu. En tårtbit + lite tjatter = ett dagsverke enligt min skalle och kropp. Märkligt är det.



måndag 6 augusti 2012

Bävande

Det var en jordbävning, magnitud 4,4.


Skakande

En jordbävning?

Eller har grannen en ny tvättmaskin?

fredag 3 augusti 2012

Gubbe

Det är segt segt och lite mjöligt, och jag har inte så mycket att säga.