tisdag 30 augusti 2011

Flyttkort

Jag är lite wild and crazy idag, så jag byter lya - denna blogg bor hädanefter på http://ord2.wordpress.com/ 


Hoppas få se dig där!


Men sedan bytte jag som synes tillbaka hit till blogger.

Säkerhetstänkande

Ett tips för bloggeranvändare: det går att göra en säkerhetskopia av din blogg. Gå in under "inställningar", "grundläggande". Överst står "bloggverktyg" och en länk till "exportera blogg". Gå dit och klicka på "hämta blogg". Nu laddas en kopia av din blogg ner till din dator. Skulle det sedan krångla med blogger kan bloggen återställas genom att gå till samma ställe och köra "importera blogg", man kan också slå ihop två bloggar man har, om jag har förstått det rätt. Vågar inte lova något men det är möjligt att man även kan flytta filen till en annan bloggtjänst ex. wordpress, men det vet jag inte säkert.

Om du öppnar filen i en webbläsare kommer det en massa obegriplig kod överst men rulla ner en bit så finns inläggen där, dock endast text utan formattering.

Den som faktiskt kan något om dessa saker är välkommen att rätta mig! Jag bara kom på den här grejen och tyckte det var bra att berätta.

lördag 27 augusti 2011

Småbabbel

Jag är verkligen ganska lättroad, men nu har jag för första gången tittat på Gäster med gester och efter 10 minuter är jag fortfarande inte det minsta underhållen. Så det lägger jag ner. Tur att smaken är som baken. Tror jag ska titta på Eva Dahlgren senare istället.

Gjorde en liten fuling och ringde Mannen och bad honom ta med mjölk och bröd när han kommer hem från jobbet imorgon bitti. Men nu ångrade jag mig och gick och handlade trots regnet, det var skönt att komma ut. Hittade stora goda plommon, köpta får duga när man inte har tillgång till hemodlade.

Är precis på gränsen till att ställa mig och baka, men nej, det får bli på dagtid. Sätta degen är en sak men sen ska åbäket jäsa.

Kanske är det sänkningen av en av medicinerna som börjar kännas av? Jag är inte speedad så det är ok (detta evinnerliga spanande efter bra och dåliga tecken), har bara lite mer energi än det vanliga soffpotatistillståndet.

Om jag (högst osannolikt) kom i den i största storlek skulle jag se ut som en vandrande reklampelare, hahaha, men oj vad jag gillar den, skulle passa mitt humör ikväll.

Activia

Just när jag trodde det var slut med åska satte den igång igen, höll på i flera timmar. Så jag har inte vågat mig ut ännu, men behöver mjölk och bröd så jag ska göra ett ryck.

Har dammat av det värsta, dammsugit, torkat golv, bytt lakan, tvättat, städat badrummet ordentligt (skrubbat väggarna i duschen och torkat alla rör och lister). Och sett på friidrott och kollat bloggar parallellt. Has hell frozen over?

Godmorgon

Nu har åskmolnen dragit förbi och luften känns andningsbar.

Jag gick upp kvart i sju för att säkerhetsväcka Mannen. Han är inte precis någon morgonmänniska. Innan någon tycker att jag är en förslavad stackars kvinna som släpas upp ur varma sängen helt i onödan för att serva min man med kaffe, så vet att det är högst frivilligt. Jag hjälper honom med det, han hjälper mig med så mycket annat.

Väcker tankar på andra tidiga morgnar. När jag pluggade och pendlade två timmars väg. Tänk vad man kan vänja sig vid. All sömnlöshet jag har levt med under åren, på något sätt höll det mig igång fast det slet. Nu håller jag på att omindoktrinera mig till att tro att sömn är bra, och det lyckas mer och mer. Jag tar t.o.m. sömntabletter ibland, det är ett rätt stort framsteg.

Shoppingcentret har fått en Desigual-butik. Hade jag varit 20 år yngre, 20 kg smalare och 20 000 kr rikare så hade jag handlat där. (Fast det är inte "min stil", min stil växlar från dag till dag.)

Sömn är bra (jo, sömn är bra!) men jag tror den här dagen har börjat nu.

Dunder

Det har åskat i över en timme. Blixtdunderregn. Bra, då slipper jag vattna pelargonerna. Dagen är blank, ännu inte intecknad. Finns en del "måsten" som svävar runt min skalle på drakvingar (den allestädes närvarande städningen, jag är tyvärr ingen pedant på just det området och det syns). Det enda jag verkligen vill ha - och kommer att ordna - är fräscha, manglade lakan.

torsdag 25 augusti 2011

Huvudskakning

Orkade inte med tv:n eller läsa, har kollat bloggar och fb och sånt en stund. Plötsligt blev jag alldeles skakig och huvudet kändes som ett kalejdoskop, tankarna skärvor som ständigt rörde sig. Det har lugnat sig nu, men jag är matt i kroppen och stirrig i knoppen. Jag måste nog sova, sova, sova för att komma igen.

Färdiggranskad

Mannen fick färdiggranska min lilla lägesrapport, och jag gick verkligen till läkarbesöket och tog med den. Det fungerar väldigt bra faktiskt, behövs inte så mycket frågor. Och så går det huvudsakliga ganska fort, vilket är bra om man träffar en läkare som vill hålla låda och upprepa allt minst två gånger... ;)

Enda förändringen blev att jag kan gå ner till 10 mg från 15 mg Abilify, och sedan lägga till 5 mg när jag vet att jag ska göra något stressigt eller känner att det är något lurt på gång. Det låter bra för mig, jag tror jag klarar av att reglera det själv. Och det är ju skönt att inte ta större doser än som behövs.

Så ja... nu är jag granskad för denna gång. Pust, stånk och stön.

Jag har hittat god alkoholfri öl, och nu köpte jag alkoholfritt bubbel för att testa. Kanske kan man bli renlevnadsmänniska? ;)

onsdag 24 augusti 2011

Objekt

Att jag hänger upp mig så på 20 minuter en torsdagseftermiddag. Tänker fram och tillbaka, fram och tillbaka. Vad ska sägas och vad ska inte sägas. Kom ihåg att värma upp handen innan jag hälsar. Kläderna... inte för skrikiga färger, då tror han kanske att jag är hypoman, inget lodigt som signalerar depression. (Suck, jag kan ju faktiskt bara klä mig som jag brukar klä mig varje dag just nu för det är rätt prydligt och sansat och det är ju det ärligaste, vad håller jag på med?) Men den där bedömningen... någon jag inte känner särskilt väl (har träffat honom 2 x 20 min) ska skriva ner vad han tycker om mitt innersta i ett officiellt dokument. En Auktoritet. Det kan sägas hur mycket som helst att patienten nu är en "kund" som "köper" tjänster från serviceorganisationen Psyk AB, men det är fortfarande inte jag som har receptblocket (eller nuförtiden, inloggningskoden).

Nej, jag tycker faktiskt inte att jag är paranoid. Det är berättigat att känna olust inför att bli bedömd som person, att ytligt och ofta subjektivt tyckande om mig förvandlas till Sanning för att det skrivs ner i en journal. Jag tror inte att läkaren är ute efter mig (denna läkare verkar hyfsat sympatisk) men så mycket kan gå fel i mänskliga möten.

Två val:
1) ringa återbud
2) börja skriva på en lägesrapport, det dokument jag ibland tagit med till planerade läkarsamtal där jag på en A4 strukturerat beskriver allt jag själv vill ha sagt om hur jag mår, hur mitt liv ser ut, mediciner osv.

Jag öppnar OpenOffice...

tisdag 23 augusti 2011

Nehej

Haha, det blev inget grävande i käften. Jag har tydligen några olika alternativ att välja på när det gäller den trasiga tanden, och tandis ville inte göra något innan jag bestämt mig (mycket en prisfråga). Nu ska han dessutom sluta, tyvärr, så han tyckte jag skulle ta alltihop med ersättaren. Så, nya friska tag den 9:e september.

Känner mig lite lummig efter all Stesoliden jag petade i mig innan, så idag blir det nog inte många knop.

Käftis

Vaknar och svårt att somna om, gruvar mig lite för tandläkarbesöket. Det är (förhoppningsvis) den sista större grej jag ska göra för den här behandlingsomgången, en rotfyllning. De verkar ha bra bedövningar nuförtiden och jag tror inte att det kommer att göra så ont, men det tar lång tid att göra. Måste ändå säga att jag har varit fantastiskt duktig som efter 12 år som rädd nu snart fixat hela käften, t.o.m. en utdragning. Jag kommer att grunda med Stesolid men jag kommer att kliva in på mottagningen kl 11. Det känns skönt att äntligen våga.




måndag 22 augusti 2011

Non-shop

En sån där konstig dag som verkar bortslösad, men ändå känns acceptabel. Sov 10 tim kemiskt, och det kändes bra. Klickade runt på datorn en stund, såg klart avsnittet av Medium som jag somnade från igår, plockade upp en bok, Jag är med bandet av Paula Des Barres, om hennes vilda liv som groupie med alla kändisar under 60-70-talen. Hon framstår som en evigt kåt romantiker, låter rätt nöjd med sin historia, ursäktar sig inte. Får se om jag läser ut boken.

Nåväl, sen ville jag ut, kunde ha ringt en kompis som sökte mig i förra veckan, men ibland spyr man på förtroenden och elände (har inget med henne som person att göra, och jag förstår om folk känner så när det gäller mig ibland). Jag åkte till shoppingcentrat istället. Spanade efter något jag visste var svårt, ett par mörkbruna byxor i min storlek, och när jag till slut hittade dem bestämde jag mig för att tänka på saken. Totalt bortkastad tid antar jag, men ibland är det just den bortkastade tiden som är värdefull.

Jag köpte grillat kycklinglår och vindruvor på vägen hem, och kände mig avslappnad och fri från tankar.

lördag 20 augusti 2011

Nöjdhet

Håret är fixat! Brunt men inte svartbrunt, ungefär samma färg som mina ögon. Det här kommer jag nog att trivas i (tills jag får nästa ryck och blonderar mig eller något). Tyvärr lägger jag av princip aldrig upp bilder på mig själv i bloggen så ni får bara gissa hur det ser ut.

Sprang på stan sen och gjorde av med pengar. En hel knippe reaplagg på Esprit, och en ögonbrynspenna, den jag har är det bara en stump kvar av. Måste ha ögonbryn nu när jag har mörkare hår. Väääldigt viktiga världsproblem.

Nu får jag ta det lugnt resten av månaden, och resten av idag också för den delen, för nu är jag slut. Slut slut.

Men ändå. Jag mår tamigsjutton bättre sedan jag bytte till Abilify. Det grå dimtäcket är inte lika tjockt, det är lättare att känna entusiasm och inte bara tänka på det. Förra gången jag tog Abilify krånglade sömnen, men nu funkar det så länge jag är hemma i min egen trygga säng. Och annars har jag bra sömntabletter, de kvällar jag har svårt att varva ner. Jag har högre dos litium nu än då, kanske hjälper det till att balansera. Även när jag sover dåligt blir jag inte hypoman, det tror jag också kan ha med litiumet att göra. Bra kombination tydligen. Gör det den ska också, håller borta de mest skruvade tankarna. (Sen är Abilify - till skillnad från vissa andra piller - för mig ingen erotikdödare ;))

Ibland hatar jag medicinerna men just idag är jag väldigt tacksam. Det är skönt att inte vara galen.

onsdag 17 augusti 2011

Om

Försvinner igen på ett par dagar. Har såsat omkring och vilat idag så det går nog bra, ska bli roligt.

Nya frisyren är jag nöjd med och när vi kommit hem igen ska här färgas om. Så fort jag har bestämt mig vill jag inte vänta en minut. Jag tycker om att ändra om mig även om det bara är flyktigt med kläder och hår. Tror inte att andra egentligen bryr sig så mycket om hur jag ser ut, men det är en rolig lek.

Lite nervös är jag ändå. Löjliga saker som vad jag ska packa - hallå, det är ett ombyte. Tänk om det regnar - men jag har ju nya fina regnstället! Tänk om jag inte orkar vara glad och trevlig - hallå igen, jag reser med Mannen, han kan allt om mina sinnesstämningar. Nej, egentligen vet jag att det kommer bli kul, jag bara larvar mig. Anspänningen från förra resan ligger delvis kvar. Först lite kemiskt understödd sömn, sedan ska jag ta mig an världen!

Tidsrymder

Det känns syndigt att gå upp kl 5, fast har man lagt sig kl 22 så är det ju faktiskt 7 timmars sömn (utan sömnpiller) så det är egentligen ok, 7-8 timmar behöver jag för att vara normalfungerande. Och jag kan alltid gå och lägga mig igen en stund senare. Men som vanligt är sömn ett laddat ämne. Tänker att om jag börjar kompromissa och gå upp fast jag kunde klämt in en timme till så kanske jag börjar gå upp tidigare och tidigare och minska sömntiden mer och mer. Har ju hänt förr... Fast när jag hälsade på min mamma nyss sov jag bara 4-5 timmar och gick ändå inte upp i varv, kanske kan det avhålla mig när skräckhistorier inte gör det, vetskapen om att dessa mediciner gör sitt jobb och jag får acceptera och anpassa mig efter det. Kanske en hjälp att sluta glorifiera (delar av) min sjukdom.

Ser plötsligt fram emot att gå till frisören idag. Vill ha det kortare i nacken tror jag, små förändringar som man oftast bara ser själv (för att omgivningen ska lägga märke till något krävs att man typ snaggar sig och färgar stubben kolsvart ;)) Apropå färg så tror jag att jag är färdig med ljusorangerött nu, något mörkare till hösten kanske? Ska inte göra något idag men snart...

När jag satt på tåget och snackade med min son spånade vi om hur vi skulle vilja ha det om man kunde välja på två piller: ett som fick tiden att gå snabbare och ett som gjorde den långsammare, vilket skulle vi välja? Han ville ha långsam-piller (sonen som pluggar hårt och har ett socialt liv tyckte att han önskade att han hann med mer). Jag ville ha snabb-piller (så att man fortare kunde ta sig igenom de jobbiga stunderna). Hur skulle ni välja? Man får bara en sorts piller som verkar en stund, inte jämt. Väljer man mer himmel eller mindre helvete?

tisdag 16 augusti 2011

Göromål

Har inte riktigt landat ännu. Sov iaf drygt åtta timmar utan sömnmeds så jag börjar väl slappna av igen. Vaknade också med min "avspänningshuvudvärk" som sätter sig i ena sidan av ansiktet när jag varvar ner. Det gör inte jätteont, jag står ut, bara lite störande.

Mannen börjar prata om att åka till Stockholm om två veckor. Skrämmande. Vi får se.

Och så är det alla smågrejer hela tiden. Blodprov idag, frisören imorgon, Ystad tor-fre, tandläkaren tis, psykläkaren tor. Blir trött bara av att titta på listan och vill gömma mig djupt i soffan. Men det kommer att kännas bra efter frisörbesöket, Ystad blir nog kul när vi väl kommit iväg, rotfyllning mindre kul men nu är det faktiskt nödvändigt. Och farbror sommardoktorn ska få en uppdatering och skriva recept. Jag får skärpa till mig lite helt enkelt. Andas. Inte tänka för mycket.

måndag 15 augusti 2011

Dumburk

Man hör ju ofta att man mår bättre om man inte tittar på tv. Att man gör en massa andra mer vettiga saker då.

Hmm, jag vet inte. Nu har jag inte sett en sekund på tv på en vecka och jag känner mig som vanligt. Väldigt trött förstås efter allt sällskapsliv, annars inget särskilt. Nästa gång får jag väl klarar mig utan dator, det har säkert större effekt.

lördag 13 augusti 2011

Efter

En bra bit över hundra bloggar i min feed, inte en chans att jag hinner ikapp. Får börja om. Inte ikväll.

Sitter nu på hotellet, elfte våningen men det går att öppna fönstret lite, skönt! Jag njuter av att vara ensam, även om jag haft stor glädje av att ha min äldsta son med på resan. Hemma hos min mamma är allt så artigt och ytligt, det blir rätt frustrerande i längden. Min son kände likadant och på hemresan satt vi hela vägen och pratade om allt möjligt, psykologi, världsproblem, saker som hänt tidigare i livet, riktiga samtal. Skönt!

Saknar Mannen mycket förstås. Väntar på att han ska ringa och säga godnatt innan jag kryper till kojs, fullproppad med sömnmediciner för nu måste jag äntligen sova ordentligt efter en vecka då jag snittat 5 tim vilket är alldeles för lite för mig.

Hotellfrukost imorgon! :)


Resenär

Jag har inte riktigt varit på humör för bloggande, det har varit så intensivt här. Gjort saker och umgåtts. En del väldigt trevligt som en skogsutflykt där jag druckit vatten direkt ur en källa (kallt och gott!) Många vackra vyer. Vi har ätit antingen god eller intressant mat. Jag har hållit mig till vatten tidigare i veckan men igår blev det vitt, mousserande, rött och sött vin (dock måttliga mängder av varje så jag är inte bakis idag). Sedan spöade jag skiten ur de övriga i TP.

Är grymt trött nu, det gör ont i hela kroppen av spänningar. Har vaknat, klarvaken, vid 4 varje morgon. Åtminstone har jag inte varvat upp trots det, medicinerna gör tydligen sitt jobb. Men det ska bli väldigt skönt med ett par dagar på egen hand i Göteborg nu, bo på hotell, gå själv på stan. Förhoppningsvis tar vi oss dit ner idag med tåget utan fler bombhot.

onsdag 10 augusti 2011

Rättighet?

Något man ser då och då i samband med tvister i bloggvärlden där någon skriver skarpa/elaka kommentarer är uttalanden som "men det råder faktiskt yttrandefrihet".

Nej, det gör det inte.

Yttrandefrihet räknas som en av de mänskliga rättigheterna enligt FN. Man ska få uttrycka sina åsikter utan att vara rädd för bestraffning eller censur. Men detta gäller förhållandet mellan en individ och staten. Staten ska inte hindra dig. Däremot gäller det inte mellan individer, där kan man göra personliga regler och överenskommelser. Ett företag kan t.ex. införa kontrakt som säger att man inte får avslöja företagshemligheter till konkurrenterna. Min blogg är min personliga dagbok på nätet, och här bestämmer jag. Jag kan censurera kommentarer hej vilt, jag kan stänga av kommentarsfunktionen helt om jag så önskar. Det är inte det minsta mänsklig rättighet att framföra ovälkomna åsikter i bloggkommentarer.

(Sedan finns det lagstadgade begränsningar i yttrandefriheten. Man får t.ex. inte avslöja statshemligheter eller hetsa mot folkgrupp.)

Jag har tack och lov inte själv haft problem med elakheter, enda gångerna jag raderat kommentarer är när jag själv råkat dubbelposta. ;) Och även om det skulle dyka upp skit skulle jag antagligen låta det stå kvar. Men bara för att jag inte bryr mig så mycket, inte för att jag tvekar om ifall det är rätt att radera.

Håhåjaja

Kom fram med tre timmars försening, och avslutade lång dag med allsångskväll. Lite corny men kul.

Idag blir det Järvzoo, lite frisk luft kommer inte att skada.

tisdag 9 augusti 2011

Explosivt

Sitter just nu sedan någon timme i Katrineholm, på väg mot Stockholm. Var det tänkt. Men här står vi. Det har förekommit bombhot i Gnesta som vi skulle passera på vägen, och allt är avspärrat... Precis sånt här som mitt resenojjiga jag fruktat. Nåja, vi har keso, bananer, knäckemackor, en massa godis och vatten, så vi lär överleva! Men sedan ska vi också vidare till Järvsö, och hur det blir med förbindelse dit återstår att se...

Skönt iallafall att ha sin lilla dator med sig och kunna kolla senaste nytt.

Nu ska jag gå till bistron och se om det finns kaffe kvar (tveksamt)

Kortrapport2

Kanondag igår. De allmänna kommunikationerna funkade, äldste sonen mötte vid stationen och efter att ha lämpat av packningen hos honom tog vi en thailunch, yngste sonen och hans sambo kom precis lagom. När vi kom hem igen rörde vi ihop en chokladkaka till senare, och sedan blev det givetvis brädspel, det hör liksom till. Notre Dame, och jag blev inte sist! Kvällens begivenhet var middag på en mysig fiskrestaurang, hur god mat som helst. Avslutat med tårta hemma. Jag hade köpt en rätt dyr väska åt honom i födelsedagspresent, visste inte exakt vad han ville ha så det var en chansning, men han storgillade den. Det är så roligt när man träffar rätt. :)

Jag borde inte sitta uppe nu, om en timme är det dags att stiga upp så vi hinner med tåget. Det är knepigt det där, jag har sovit fem timmar så jag är inte supertrött, men inte utsövd. Är bara svårt att varva ner när man är ute och far.

Mot Hälsingland!



måndag 8 augusti 2011

Kortrapport

På väg. Sitter på bussen med regnet slående mot rutorna. Jag har Mannens fina regnjacka med mig, utifall att.

Större delen av inlägget försvann. Började skriva om och det försvann igen. Men nu tror jag att jag upptäckte det, oavsikltig tryckning på ctrl+e Nytt tangentbord.

Framme om en timme. Är glad att jag bokade ett singelsäte i bussen och slipper sitta tryckt mot någon annan. Äter laktritsnappar, dricker ramlösa och mår bra.

söndag 7 augusti 2011

Hybris

Sitter här tre på natten och garvar häcken av mig. Men jag ska strax gå och lägga mig igen, är nog mest spänd inför resan, sitter och skriver packlista.

------------------------


Gick verkligen och lade mig och sov fyra timmar till, ett sömnsaldo på sju timmar som duger bra när man sover utan piller och har tusen saker att tänka på.

Tänk att jag lärde mig packlistor sent i livet, gud vad skönt det är för en rese-kontrollfreak. Annars kan jag ta saker med en klackspark men ska jag iväg någonstans känns det som jordens undergång om jag skulle ha råkat glömma något. Hahaha, det är ju inte som om man inte kan köpa en ny tandborste i Stockholm city...

lördag 6 augusti 2011

Apelsinskal

Jag är fascinerad över mig själv, hur bra jag sköter sömnen. Sitter inte uppe tre på morgonen. Lägger mig 22-23, upp 7-8. Känner efter varje kväll om jag tror att jag kommer att sova, kan liksom känna i kroppen att det går att slappna av. Om inte, tar jag sömnmedicin, vilken och hur mycket beror på hur det känns. Det känns verkligen bra att inte ta medicinen på slentrian eller känna sig psykologiskt beroende, men ändå ha möjligheten så sömnen inte spårar ur nu när jag bytt till Abilify. Men hittills har det känts ganska lugnt trots att jag gått upp till 15 mg. Sömnen är ett gigantiskt spöke för mig, så det är intressant att se att jag kan hålla det under (konstruktiv) kontroll.

Har köpt god marmelad, ekologisk, apelsin med fläderblom. Onödigt med mer socker men det skiter jag i, är så gott med en liten klick på ostmackan. Annars är det lite knepigt med maten när man är bortbjuden... hälsade på en kompis som gjorde en stor gryta och jag åt dubbelt så mycket som jag orkade bara för att hon fortsatte att äta. Plus efterrätt. Svårt att tacka nej till mat när folk har gjort sig besvär, mat är liksom ett tecken på kärlek från många och en ingrodd del i socialt umgänge. Jag kan inte ens skylla på att jag bantar för det gör jag inte, bara försöker tänka mig för så jag inte växer ännu mer. Men det är svårt när man är bland folk. Och jag tänker verkligen inte lägga av med allt som är gott, inte varje dag men någon gång ibland ska jag absolut ha en godispåse! Så där riktigt motiverad är jag inte.

Äh, skit i det. Jag mår ju rätt bra, det är därför jag orkar tänka på mindre viktiga saker, har inte all hjärnkraft inställd på frågan hur man överlever dagen!

Omättlig

Long time no blogg. I torsdags var jag rätt upptagen. När jag var i Malmö i måndags fyndade jag en stor skinnväska för lite pengar. Inte ens jag skulle köpa en väska för över tusen spänn men så var det rea på rean och plötsligt blev den överkomlig. Tänkte det skulle vara trevligt att ha något snyggare än en tygpåse när man måste bära med sig A4-papper o.dyl.

Nåväl, sedan gick tankarna från A4-papper till sånt man verkligen vill ha med sig, särskilt när man reser - en dator. Jag älskar min iphone men det är a pain in the ass med litiumdarriga fingrar att skriva längre meddelanden. Och det är ju mycket det jag vill göra - mail, bloggar, forum. Det tog mig ca 2 sekunder att bestämma mig för att köpa en billig netbook (får nog revidera det där påståendet om att jag inte skulle vara shoppinggalen just nu...) En ipad var aldrig aktuellt, vill ju ha tangentbord. Helst hade jag förstås velat ha en MacBook Air men 10 000 kr vs. 2 500... förnuftet segrade. Och denna lilla tiotummare klarar det jag vill ha när jag är på resande fot.

Så i torsdags skulle jag åka iväg och träffa en kompis i en annan del av Skåne, men vaknade pigg och nyter vid halv åtta så jag kom på att jag kunde göra slag i saken och åka till Elgiganten först (ja ja, det är säkert billigare att handla på nätet men jag orkade inte vänta). Mycket effektiv shopping. Jag undrar om inte elektronik är ännu mer roligt att köpa än kläder. ;) Ni vet, alla vill ha hårda paket...

Igår satt jag som man kunde tro hela dagen vid nykomlingen och konfigurerade och tränade på att använda touchpad och bara testade hur länge man kunde använda den innan batteriet gav upp (äkta batteritid, inte bara standby) vilket var runt 8 timmar, så mina ögon var fyrkantiga efter det.

 Ja, inte bara av materialistiska skäl men även annat så mår jag bra just nu. Ska bli jättekul att ge sig ut och åka på måndag, Gbg och sen Norrland (fast jag packar ned Stesolid utifall att).

onsdag 3 augusti 2011

Överdåd

Shopping av en massa småprylar idag. Blir mycket pengar när man slår ihop det, men so be it. Köpte saker att slå in storgrabbens present med, och lite annat för en present till en kompis. Ett bälte på rea istället för det som håller på att falla sönder. Och så 4 champagneglas. Jag har champagneglas, men jag slår sönder dem med jämna mellanrum (precis som jag slår sönder porslin) så jag tänkte som så att det kan vara bra att ha ett reservlager. Och de var nedsatta med 220 kr till nästan ingenting. Och hör ni hur jag rationaliserar det hela, egentligen är det bara så att de var snygga, jag ville ha. Får ställa undan några av de gamla glasen.

Men jag provade en sjuhelvetes massa kläder utan att köpa något, så äkta shoppinggalen är jag inte. Jag har kläder (i alla storlekar) så jag klarar mig.

Jag sket i att bry mig, festligheter på gång, och åt en massa (eller snarare som jag brukar äta) och på två dagar gick jag upp det jag gått ner på två veckor. Kul. Eller inte. Men jag ska åtminstone försöka sträva efter måttlighet, och hoppas att den Abilify jag just börjat med verkligen håller sig viktneutral. Jag har hört att det skiljer sig stort mellan individer, även om de flesta klarar sig undan större viktökning. Vid det här laget är jag fruktansvärt trött på fettomediciner!

tisdag 2 augusti 2011

Jord

Nu får ni hålla tummarna för mig för jag ska iväg på begravning nr 2. Kistbegravning, har jag aldrig varit på förut.

måndag 1 augusti 2011

Exorcism

Tog mig till Malmö. Malmö där jag tappade greppet i januari. Malmö där svarta skuggor från en annan dimension väntade med kniv och rep på ett anonymt hotellrum. Malmö där jag fick åka polisbil för första gången.

Jag kände starkt att jag måste ta Malmö tillbaka. Och idag var en bra dag, jag kände mig jordbunden, trygg. När jag rörde mig längs gatorna försvann skuggorna. Nu är det bara en vanlig stad.

Hemresa

En sång för en bloggvän: